fbpx

Op werkdagen voor 15.00u besteld = de volgende dag in huis!

4.9/5

9,8  obv  +446 beoordelingen

Activiteiten met kinderen tijdens lockdown

21 september 2022

Is er weer een lockdown? Inspiratie voor activiteiten met kinderen thuis en om het huis.

Hopelijk krijgen we niet weer een lockdown.. Maar mocht het wel zover komen, dan hebben we 5 leuke activiteiten voor binnen en buiten verzameld om met je kinderen te doen:

  1. De natuur in huis 🍃 Ga voor een wandeling naar het dichtstbijzijnde park of bos. Ga je op zoek naar leuke steentjes, blaadjes en dennenappels. Thuis worden deze tot kunstwerken – op papier geplakt, en daarop kun je dan weer schilderen…(laat je ook inspireren door thejoyjournal)
  2. Binnen een hut bouwen ⛺ Verzamel kussens, dekens en lakens en bouw samen met jouw kinderen een hutje. Jij en de kinderen gaan er nog dagen plezier van hebben.
  3. Maak van dagelijkse dingen een feest 🎉 Maak bijv. van de lunch een picknick in de woonkamer, maak er een opdracht van om het leeskwartiertje op een gekke plek in huis te doen (op je kop op de bank, onder de tafel, in een zelfgemaakte hut etc.)
  4. Vogelvoer maken 🐥 We zitten nog midden in de winter en kunnen de vogels wel een handje helpen. Bovendien is het heel leuk om zelf vogelsnacks te maken door bijvoorbeeld een vogeltaart te maken van vet en zaden. Aanleiding vind je bijv. op de website van vogelbeschermingnederland.
  5. Samen koken & schoonmaken 🍝 Als jouw kind het heel spannend vindt wat je aan het doen bent, kun je daar meteen een spelletje van maken. En wie weet ontwikkelen ze zich tot ideale hulpjes in huis!

De laatste tip; kies activiteiten die bij jou en je kinderen passen #lockdown

Dit artikel is geschreven door

Populaire artikelen

De waardering van www.babyloop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 447 reviews.