fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Baby in bed | Tips & tricks

Baby in bed | Tips & tricks.

Je baby dichtbij je in bed hebben, heeft een aantal grote voordelen:

  • Dichtbij je kleintje zijn is goed voor de hechting.
  • Bovendien is het gemakkelijk, je hoeft niet uit bed als de kleine begint te huilen en bv zijn speen wil hebben.

Als je dan toch je baby dichtbij je in bed wilt; Hoe ga je dat aanpakken? Ligt de kleine zo in jullie bed, in een babynestje of ga je voor de cosleeper optie?


babynestje in bed

Hierbij enkele tips als je een babynestje in bed wilt gebruiken:

  1. Leg het nestje in het midden van het bed, zodat je deze niet per ongeluk uit bed duwt.
  2. Zorg ervoor dat het nestje bovenin ligt en ga zelf iets naar beneden liggen met je dekbed om oververhitting te voorkomen. In een babynestje kunnen baby’s het namelijk erg warm krijgen, zonder hun warmte kwijt te kunnen.
  3. Andere reden om nestje hoog te leggen tegen het hoofdeinde aan is Rebreathing. Bij rebreathing ademt je kindje steeds zijn eigen adem weer in en die van jullie. Dit betekent dat elke ademhaling minder zuurstof bevat (het lichaam neemt namelijk steeds een beetje zuurstof op). Je baby zal geen reflex krijgen om naar lucht te snakken, omdat hij wel kan ademen. Dit is dus een heel stil gevaar. Dit is ook de reden dat hoofdbeschermers en kussens voor baby’s worden afgeraden.
  4. Ben je er allebei bewust van dat er een baby in bed ligt. Dan slaap je ook anders en is de kans dat je bovenop de baby gaat liggen kleiner. (En wellicht overbodig, maar gebruik geen verdovende middelen)
  5. Gebruik een babynestje van ademende materialen en met een goed design, zoals bijvoorbeeld Sleepyhead. Met goed design bedoel ik: geen uitstekende gespen of andere zaken die los kunnen raken. Zie ook de scandinavische nestjes van Voksi.
  6. Laat je baby altijd op rug slapen en gebruik het nestje maximaal totdat je kindje gaat omrollen. Voor de een is dat na 4 maanden en voor een ander pas na 8 maanden. Want als je baby met zijn gezichtje tegen de rand van het nestje terecht komt, kan je kindje stikken.

Nadelen van baby in bed

Naast de gevaren vind ik persoonlijk de twee grootste nadelen van een babynestje in bed dat je zelf weinig bewegingsruimte overhoudt en je slaapt wat lichter. Terwijl ik in deze fase mijn slaap echt van essentieel belang vind 😊

Daarom zou ik zelf voor een co-sleeper gaan, dezelfde voordelen als een babynestje, maar dan zonder de nadelen.

Maar het allerbelangrijkste is: doe vooral waar je jezelf goed bij voelt! 


De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 780 reviews.
Zoeken