fbpx

Meer dan 6.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Co-sleeper tot welke leeftijd?

Co-sleeper tot welke leeftijd?

We krijgen vaak de vraag “tot welke leeftijd gebruik je een co-sleeper voor je baby, waar moet ik op letten bij een co-sleeper en wat is nu de beste co-sleeper?” Een co-sleeper is namelijk toch een van de must-haves voor ouders die van slapen houden. 🙂 En aangezien niet alle baby’s (heel lang) in een co-sleeper passen, kun je er ook voor kiezen om deze te lenen of te huren in plaats van te kopen.


co-sleeper tot wanneer

Tot welke leeftijd gebruik je een co-sleeper

Gemiddeld genomen kan een co-sleeper worden gebruikt tot je baby zo’n 6 maanden oud is. Maar dit kan per merk verschillen. Houd altijd de door de fabrikant aanbevolen maximumleeftijd aan. En stap altijd over naar een ledikantje als je kleintje rechtop of op zijn knietjes kan zitten.


Tips voor een goede co-sleeper

  • Verstelbaar tot matras hoogte. Het bedje moet verstelbaar zijn, zodat er geen hoogteverschil is tussen jouw matras en dat van je baby.
  • Goed te bevestigen aan je bed. Een co-sleeper moet goed bevestigd kunnen worden aan je eigen bed, zodat hij niet kan verschuiven. Ook voorkom je zo dat er een spleet ontstaat tussen jullie bedden waar je baby in kan vallen. Check dus regelmatig of de co-sleeper nog stevig aan jouw bed vastzit.
  • Gemakkelijke bediening. De co-sleeper moet natuurlijk intuïtief te bedienen zijn. Zo eenvoudig dat wanneer je ‘s nachts wakker wordt, je slaapdronken de opklapbare zijde binnen 1 seconde kunt openen.
  • Venster voor contact en ventilatie. Het venster van de opklapbare zijde moet ademend zijn, zodat dit zorgt voor betere ventilatie en visueel contact tussen jou en je kindje.
  • Zorg voor het juiste matras: Een babymatras moet perfect in het bedje passen. Er mag niet meer dan een vingerbreedte tussen de rand van het matrasje en het bedje zitten. Let er goed op dat het matras niet opkrult doordat er een te krappe hoes omheen zit. Ook moet de tijk van het matrasje afritsbaar en wasbaar zijn, liefst op 60 °C. Verder mag het matrasje zelf niet zo zacht zijn dat het hoofdje van je kind erin wegzakt. Het moet zo hard zijn dat het mondje nog volledig vrij ligt als je baby op de zij of buik draait.

Let er ook altijd op dat je het bedje op de juiste manier opmaakt. In deze blog beschrijven we hoe je je bedje het beste kunt opmaken. 


De beste co-sleeper is…

Het goede nieuws is dat er geen slechte co-sleepers van goede merken bestaan. Het gaat vaak om smaak en wat jij fijn en handig vindt voor je kleintje. Het bedje van de Chicco Next to Me Dream is wat groter dan de gemiddelde wieg, en dat is fijn als je een grotere baby hebt. Of als je het fijn vindt om je baby wat langer bij je op de kamer te hebben 🙂 Doordat het wieg matrasje wat groter is, is het wel nodig om de bijbehorende hoeslakens aan te schaffen. De afmetingen van het matras zijn: 83x50cm. Dat is dus net iets groter dan een gemiddeld 80x40cm matrasje. Ook is de Chicco wieg gemakkelijk op te zetten en uit elkaar te halen. Check deze blog om te zien waarom we voor de Chicco Next2Me Dream hebben gekozen.

De Snuzpod co-sleeper is een ware beauty met natuurlijke Scandinavische looks. Het opzetten en uit elkaar halen kost wat meer tijd dan bijvoorbeeld de Chicco wieg, maar dat is gelukkig eenmalig. Je kleintje slaapt hier heerlijk in! De schommelstand en anti-reflux stand zijn de favoriete features van veel ouders.


De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 733 reviews.
Search