fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Duo kinderwagen huren

Wanneer is een duo kinderwagen huren handig?

Een duo kinderwagen huren is een handige uitkomst voor wanneer jij in verwachting bent van een tweeling, of er al snel een broertje of zusje aan komt. In een tweeling kinderwagen kan je twee kinderen veilig en comfortabel vervoeren in één kinderwagen. Gelukkig maar, want moet je je eens voorstellen dat je met twee losse kinderwagens op pad zou moeten. Gelukkig zijn hier meer dan genoeg goede dubbele kinderwagens voor ontwikkeld.

Er zijn 2 type duo kinderwagens op de markt: 1. met zitjes achter elkaar en 2. met zitjes naast elkaar. Beiden hebben voor- en nadelen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van deze wagens op een rij.

duo wagen

1. Duo wagen met zitjes achter elkaar

Dubbele kinderwagens waarbij de zitjes, wiegjes of autostoeltjes achter elkaar geplaatst zijn kom je het vaakst tegen. Dit heeft er mee te maken dat de kinderwagen dan net zo smal blijft als een mono kinderwagen. Je kan je voorstellen dat het op deze manier prettiger is er mee te rijden op drukke plaatsen. Hiermee kan je gemakkelijker langs obstakel manoeuvreren dan met een naast elkaar geplaatste tweeling kinderwagen.

Het nadeel van een achter elkaar geplaatste duowagen is, is vaak de grotere draaicirkel. Meestal zijn deze duowagens wat langer. Ook al kan je hier makkelijker langs obstakels bewegen, het is wel wat lastiger om mee te draaien.

Een ander nadeel van een dubbele kinderwagen met de zitjes achter elkaar, is het zicht dat je hebt op de kindjes. Omdat de kindjes achter elkaar zitten, kan je vaak één van de twee kindjes minder goed zien. Maar ook hier zijn soms weer allerlei slimme oplossingen voor bedacht, waardoor je de zitjes zo kan positioneren dat je goed of beter zicht hebt op beide kindjes.


2. Duo kinderwagen met zitjes naast elkaar

Je hebt ook tweeling of duo kinderwagens waarbij de zitjes naast elkaar geplaatst zijn, zoals de Bugaboo Donkey 5. Deze zijn dus breder, maar wel minder lang.

Een duo kinderwagen met de zitjes naast elkaar heeft twee grote voordelen. Ten eerste is de draaicirkel korter, en kan je je dus gemakkelijker bewegen. Door de breedte is dit wel weer moeilijker in drukke of smalle gebieden. Het tweede grote voordeel is het zicht wat je hebt op je beide kindjes. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij een normale enkele kinderwagen. En gezellig dat voor de kids dat ze samen zitten!


Conclusie: De Duo kinderwagen huren is super handig, omdat je deze vaak niet lang gebruikt en veel ruimte in beslag neemt. Want ookal zijn ze zo klein mogelijk, een duo wagen is natuurlijk nooit zo compact als een gewone kinderwagen 🙂


De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 763 reviews.
Zoek