fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Fotografie tips voor baby’s

Fotografie tips voor baby’s: het vastleggen van onvergetelijke momenten!

Het fotograferen van je kind; iets waar iedere ouder tegenwoordig druk mee bezig is. We hebben nu ook het geluk dat het erg makkelijk is om alle mooie momenten van je baby vast te leggen. Het is leuk voor nu en ook zeker voor later. Wat is er nou leuker om dit professioneel te doen? Een gezellige foto om aan de muur te hangen of om op een kaartje te zetten. Daarbij houd je wel met het een en ander rekening. Ben jij van plan je baby op de foto te zetten? Lees dan snel verder!

Gebruik van de foto

Voordat je de foto maakt, bedenk je waar je deze voor wilt gebruiken. Wil je een foto op canvas laten bedrukken? Aangezien de foto flink uitvergroot wordt, let je erop dat deze goed scherp is. Ben je juist van plan een fotokalender te maken? Dan ga je natuurlijk voor foto’s die passen bij de tijd van het jaar. Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij een fotoshoot!

Timing is belangrijk

Ook houd je er rekening mee wanneer je de foto maakt. Een baby die moe is en hongerig zal waarschijnlijk niet goed meewerken aan een fotoshoot. Zorg er dus voor dat de baby is uitgerust en goed heeft gegeten. Let ook goed op eventuele lachjes; die foto’s moet je natuurlijk hebben. Wanneer je een fotoalbum maakt, hoef je je daar minder zorgen om te maken. Daarin kun je zoveel mogelijk foto’s kwijt als je wilt. Niet elke foto hoeft perfect te zijn dus!

Maak gebruik van props

Kies je voor een themafoto? Gebruik dan de leukste props, zoals hoedjes en knuffels. Ga je de foto gebruiken voor een kerstkaart? Dan hijs je je baby natuurlijk in een schattig elfen pakje en zet je een gezellige kerstboom neer. Voor een fotoshoot met een paasthema regel je schattige konijnenoortjes en een hoop paaseitjes. Het gebruik van props kan de baby ook een gekke bek laten trekken of laten lachen. Zorg er wel voor dat ze niet te overweldigend zijn.

Gebruik natuurlijk licht

Tot slot maak je, waar dat kan, gebruik van natuurlijk licht. Ga voor daglicht in plaats van fel studiolicht. Dit zorgt voor een zachte sfeer en minder schaduwen. De foto krijgt zo sneller een lief en knus gevoel. Daarnaast kunnen harde flitsen de baby afschrikken. Hierdoor knijpen ze hun ogen dicht en zo kun je de foto niet gebruiken. Let dus goed op het licht dat je gebruikt!

Zoals je ziet, komt er flink wat kijken bij het fotograferen van een baby. Bedenk, voordat je de foto maakt, waar je deze voor gebruikt. Let dan bij het fotograferen op de timing: heeft je kind goed gegeten en geslapen? Maak vooral gebruik van props om de foto op te leuken en een vrolijke reactie van je baby te krijgen. Tot slot maak je vooral gebruik van natuurlijk licht om de foto zo zacht mogelijk te houden. Dus, pak die camera en fotografeer er op los!

De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 763 reviews.
Zoek