fbpx

Meer dan 6.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Hardlopen met kinderwagen | Tips

Hardlopen met kinderwagen

Ik denk dat de allergrootste tip is om te accepteren dat elke hardloopsessie een goede sessie is, ook als het niet gaat zoals gepland. Zo haal je misschien maar twee kilometer in plaats van de vijf die je in gedachten had. Iets is beter dan niets!

En hierbij nog enkele tips om het hardlopen met kinderwagen zo goed mogelijk te laten verlopen 🙂

hardlopen met kinderwagen aan het water bij zonsopgang

1. Timing is alles

Stem het hardloop moment af op je kind. Zie het als een eenvoudige optelsom: tevreden mama of papa + tevreden baby = geweldige hardloopsessie. Uiteraard is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan! Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid en een flexibel bent om van plan te switchen. Want vooral bij jongere kinderen kan het zijn dat je je plannen moet aanpassen aan hun makken. Wat goed werkt bij peuters, is om ze bij de hardloopsessie te betrekken. En denk er natuurlijk aan om alle benodigdheden mee te nemen: water, snacks, luiers en de favo knuffel of speelgoedje van jouw kindje!

2. Controleer de weersverwachting

Denk aan je kleine passagier! Zorg ervoor dat het niet te warm of te koud is in de kinderwagen. Een kap met meerdere standen voegt bescherming toe.

3. Zorg voor de juiste gear

Een ‘echte’ hardloop kinderwagen heeft grote wielen en ophanging of vering, waardoor je kind perfect kan genieten van een comfortabele rit. Dit in tegenstelling tot een gewone kinderwagen. In combinatie met de 5-puntsgordel is de Thule hardloop kinderwagen perfect veilig. Let erop dat de kap een doorkijkluikje heeft om je kind te kunnen zien. Voor jouzelf betekent goede gear langere en snellere sessies. En voor je kindje meer genieten!

4. Hoe moet ik hardlopen met een kinderwagen?

Doe het rustig aan in het begin. Je zult wat tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe pasfrequentie. Zelfs met een lichtgewicht kinderwagen kan het een uitdaging zijn om een heuvel op te gaan! Maar eenmaal gewend ben je good to go!


De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 733 reviews.
Search