fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Kleine babykamer inspiratie

Kleine babykamer inspiratie: 4 slimme oplossingen

Het liefst wil je voor je kindje een ruime slaapkamer, maar dit ligt helemaal aan de indeling van je huis. Een troost, een kleine babykamer kun je ook super tof inrichten alleen moet je net even iets creatiever met de ruimte omgaan. “Challenge accepted!” Wij geven je hieronder een paar tips en ideeën ter inspiratie om je te helpen bij het inrichten van een kleine babykamer.


  1. Focus op de essentials

Koop alleen wat je echt nodig hebt. Dit is wellicht een open deur, maar ontzettend waar 😊. De essentials volgens ons zijn:

  • Bedje om in te slapen
  • Een (kleine) commode met bijbehorende accessoires, verschoningskussen etc.
  • Gordijnen of iets anders verduisterends voor de ramen zodat je kindje rustig kan slapen
  • Een kast (zie ook 4e tip over hoogte)

Wat veel moeders mooi vinden is een hemeltje boven het bedje. Maar als je een kleine kamer hebt is een hemeltje al snel kolosaal. Een leuk alternatief is een muziekmobiel boven het bed. Kun je direct als ritueel voor het slapen gaan aanzetten.

Je kunt eventueel ook een mooie kleine stoel in de babykamer zetten, zodat je je kleintje (’s nachts) kunt voeden in zijn/haar eigen paleisje. Maar dit is zeker geen must, want je kunt dit ook prima in een andere ruimte in huis doen.


kleine babykamer ideeen
  1. Houd het rustig.

Gebruik geen drukke prints en behang voor de muren, hierdoor lijkt de ruimte kleiner. Hetzelfde geldt voor kleurgebruik. Donkere kleuren maken de ruimte kleiner. Werk daarom met lichte kleuren, natuurlijke materialen zoals hout en combineer dit met een frisse kleur. Je zou eventueel een muurschildering kunnen maken. Deze neemt geen ruimte in beslag en kleedt meteen de kamer aan.

Er zijn veel te veel leuke babykamer accessoires om te shoppen, maar probeer je in te houden. Voor een kleine kamer geldt namelijk ‘less is more’. Door veel spulletjes neer te zetten oogt de kamer al snel rommelig en klein. Een mooie accessoire die de ruimte groter laat lijken is een spiegel.


  1. Opklapmeubels?

Wellicht is dit het eerste waar je aan denkt om ruimte te besparen, maar wij vinden dit een No go. Ten eerste omdat opklapmeubels vaak stiekem best wat ruimte innemen, die je niet voor iets anders kunt gebruiken. Daarnaast zijn opklapmeubels over het algemeen net niet stevig genoeg. En als gevolg moet je alsnog een kast of iets dergelijks hebben om je spullen in op te bergen, waardoor de ruimte al snel (te) vol staat.


  1. Benadruk de hoogte!

Perfect voor een kleine ruimte zijn hoge kasten of inbouwkasten met schuifdeuren waar je veel in kwijt kunt. De loze ruimte boven de deur van de kamer is ideaal om te gebruiken voor planken of een klein kastje. Zwevende planken boven de commode ophangen is ook erg leuk. Zwevende planken geven namelijk een ruimtelijk en speels effect 😊

Een andere tip ter inspiratie om je kleine babykamer in te richten zijn gordijnen. Gordijnen van boven naar beneden benadrukken de hoogte van je kinderkamer. Ook met verlichting kun je heel veel doen. Door op meerdere plekken verlichting te hebben, worden de muren optimaal verlicht en lijkt de kamer groter. En door een wandlamp naar boven te richten benadruk je de hoogte.

Denk er ook eens aan om planten op de babykamer te zetten. Planten zijn niet alleen leuk voor de woonkamer! Groen in de kinderkamer is gezond, want het zuivert de lucht! Voor meer informatie waarom het goed is om planten in de babykamer te plaatsen, zie onze Instagram post.


De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 780 reviews.
Zoeken