fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Baby kruik gebruiken?

Een pasgeboren baby kan zijn eigen lichaamstemperatuur nog niet regelen. Het is dus aan jou om in de eerste weken de temperatuur van je kleintje in de gaten te houden. Je kunt genoeg dingen doen om je kleintje op temperatuur te houden. Knuffelen en huid op huid contact, lekker warm aankleden, een mutsje op te zetten en goed toe te dekken in bed. Een kruik kan daarnaast een goed hulpmiddel zijn om je newborn op temperatuur te houden, of om de kleertjes/bedje voor te verwarmen.

kruikenzak baby

Wat is de beste Babykruik?

De aluminium heetwater kruik is veruit de meest gebruikte en ook vaak de meest veilige kruik voor je baby. Je hebt ook elektrische kruiken, en kruiken die gevuld zijn met pitten of zaden die je opwarmt in de magnetron. Je kunt deze 2 type kruiken prima gebruiken om het bedje mee voor te verwarmen, maar om je baby warm te houden in de nacht zijn deze minder geschikt. De elektrische kruik stopt bijvoorbeeld automatisch met ‘opladen’ als deze op temperatuur is. Handig is dat deze kruik niet kan lekken, maar een nadeel is dat hij iets sneller afkoelt dan een heetwaterkruik.

Waarom heb je 2 kruiken nodig voor mijn baby?

Wanneer je ziet dat de temperatuur van je baby onder de 36,5 graad is, leg je 2 kruiken bij je baby. Is de temperatuur tussen de 36,5 en 36,7 graden? Dan leg je 1 kruik in het bedje bij je baby. Dit is dus de reden dat je twee kruiken nodig hebt.

Waar leg je de kruik neer je bed?

Het wordt niet aangeraden om standaard een kruik in bed te leggen, maar mocht je kleintje ondertemperatuur hebben is het noodzakelijk om dit wel te doen. Als je een kruik in het bedje van je kindje legt, zorg er dan altijd voor dat de kruik onder in het bedje ligt, boven op de dekens. De tuit van de kruik moet van je baby af liggen, dus in de richting van het bedje, niet van de baby. Zo loopt je baby geen brandwonden op als de kruik onverhoopt gaat lekken. Doe om een metalen kruik altijd een kruikenzak. Dit geldt voor ieder baby bedje, dus ook voor ledikant, co-sleeper en wieg.

Voorverwarmen van het bedje met een kruik kun je een kwartier tot een halfuur voor het slapengaan doen. Haal de kruik er wel uit voor je de kleine erin legt!


De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 775 reviews.
Zoek