fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Natuurlijke kraamzorg

Wat is Natuurlijke Kraamzorg?

Meer en meer jonge mensen zoeken naar mogelijkheden om hun leven, inclusief hun opvoeding, modern, spiritueel, inclusief, duurzaam en verantwoord vorm te geven. In hun zoektocht komen ze dan vaak bij de Natuurlijke Kraamzorg terecht. Natuurlijke Kraamzorg is gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Deze innerlijke ontwikkeling is gericht op versterking van het bewustzijn. Een mooie basis van waaruit Natuurlijke Kraamzorg is ontstaan.

Natuurlijk is niet ‘zoals het in de natuur gebeurt’. Natuurlijk betekent voor ons dat we het kind op een vanzelfsprekende manier verwelkomen naar lichaam, ziel en geest. We maken gebruik van de helende en levende krachten uit de natuur. In ons streven het juiste te doen volgen we de natuur van ons menszijn: het vermogen om liefde en moraliteit in vrijheid te ontwikkelen.


natuurlijke kraamzorg

De betekenis van natuurlijk kramen voor jou

Een rustige omgeving voor jou en je baby. Rust, ritme, aanraking, geborgenheid en omhulling. Aan deze waarden zal jouw kraamverzorgende extra aandacht geven, maar denk ook aan het gebruik van kleur en licht. De betekenis hiervan is groot bij natuurlijke kramen. Heb jij al nagedacht over de kleuren in de babykamer? Een roze doorschijnend wieghemeltje geeft bijvoorbeeld een prettig gedempt licht. Dit licht straalt dezelfde kleur en warmte uit als de baarmoeder. Het kan daarom bijdragen aan een veilig en vertrouwd gevoel bij je baby. Dit is voor de baby fijn, maar ook voor mama natuurlijk. Dit houdt je pasgeboren kindje rustig en zo kan hij of zij rustig wennen aan de wereld buiten de baarmoeder.

Door het gebruik van natuurlijke middelen in de verzorging van jou en je baby is dit net een iets andere manier van kraamzorg. Er wordt ook aandacht besteed aan warmtezorg. Een mooi voorbeeld hiervan is je baby verschonen zonder warmteverlies, het gebruik van wikkeldoeken en warme ademende kleding. We raden dan ook aan om voornamelijk kleding die gemaakt is van natuurlijk materialen zoals wol, biologisch katoen en zijde te gebruiken.

Het gaat bij Natuurlijk Kramen, naast het bestrijden van symptomen ook om het opsporen van de oorzaken. Dat proces van waarnemen, samenhangen zien en oplossen kan de kraamverzorgende dan overbrengen aan de ouders. En zo de ouders te helpen om te zien wat hun kind nodig heeft.


Het gebruik van kamille

Het gebruik van kamille komt veel aan bod bij de Natuurlijke Kraamzorg. Vraag jij je misschien af: wat is dit dan en waarvoor kan kamille gebruikt worden? Jouw kraamverzorgende kan jou advies geven voor een goed herstel na de bevalling en maakt hiervoor gebruik van kruidentheeën en kamille voor verschillende doeleinden:

  • voor het maken van thee
  • als toiletspoeling
  • voor een stoombadje
  • voor het ritmisch inwrijven van de voet

Kamille werkt namelijk ontspannend en verzachtend, het is ontstekingsremmend en heeft een reinigende werking.


Borstvoeding

Bij het op gang brengen van de borstvoeding kan jouw kraamverzorgende gebruik maken van warmtezorg en natuurlijke middelen. Voorbeelden hiervan zijn een warmtekompres bij vastzittende melk en het inwrijven van de bovenarm en/of schouder met olie om de aanmaak van melk te stimuleren.

Koolbladeren (witte of groene kool) daarentegen lijken de melkproductie te kunnen verminderen en verlichting te geven bij stuwing. Gebruik ze gekoeld of op kamertemperatuur. Leg ze op je borst of draag ze in je beha, zolang als dat prettig is. Kneus de bladeren eventueel zodat ze beter naar je borst te vormen zijn.


Iets voor jou?

Om Natuurlijke Kraamzorg te ontvangen, hoef je niets extra’s te betalen. Het wordt op dezelfde manier vergoed als de reguliere kraamzorg. Wil je nog meer informatie over Natuurlijke Kraamzorg of wil je misschien iets meer de diepte in? Dan kan natuurlijk en deze informatie kun je vinden op www.natuurlijkekraamzorg.eu


Natuurlijk kraampakket

Als je graag Natuurlijke Kraamzorg wilt, kun je ook een natuurlijk kraampakket kopen. De producten in dit pakket passen volledig bij de visie van natuurlijk kramen. Deze producten kunnen gebruikt worden tijdens jouw kraamweek. De pakketten zijn gevuld met producten van natuurlijke oorsprong. Daarnaast zijn ze ook chloorvrij, biologisch afbreekbaar en gefabriceerd op een milieuvriendelijke manier. Wil jij graag zo’n natuurlijk kraampakket aanschaffen? Deze zijn verkrijgbaar via:

De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 775 reviews.
Zoek