fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Stokke Newborn set: Oud vs Nieuw model

Stokke Tripp Trapp Newborn set: Oud vs Nieuw model

Voor degene die ‘m niet kennen, de Stokke Tripp Trapp Newborn Set is een super comfortabel zitje dat je met één handeling kunt bevestigen op de Tripp Trapp kinderstoel. De Stokke Newborn set nieuw model is dan ook het meest gehuurde product bij BabyLoop, omdat je de set relatief kort gebruikt (gemiddeld 4 maanden), je met huren zo’n 70% bespaart ten opzichte van kopen, en het zo gezellig is om met z’n allen aan tafel te zitten!

De meest gestelde vragen over de Newborn set voor de Stokke Tripp Trapp kinderstoel aan ons zijn: Wat is het verschil tussen het oude en het nieuwe model? En past het oude model van de Stokke Newborn set op mijn nieuwe Tripp Trapp stoel of juist andersom, past het nieuwe model Newborn set op mijn oude Tripp Trapp stoel? In deze blog geven we je antwoord op jouw vragen.


Het verschil: Stokke Newborn set nieuw model of oud model

newborn set huren

Er is één heel belangrijk verschil tussen de Stokke Newborn set nieuw model en het oude model, en dat is dat je het nieuwe model kunt verstellen. Het oude model heeft alleen een zitstand, terwijl het nieuwe model 2 standen heeft; een zitstand en een ligstand. Deze ligstand gebruik je voornamelijk in de leeftijd van 0-2 maanden, omdat het niet goed is voor een klein babytje om zo vroeg al ‘te zitten’. Het nieuwste model kun je dus al direct vanaf geboorte gebruiken. Na 2 maanden kun je de zitstand uitproberen. Het verstellen van de Stokke Newborn set nieuw model gaat heel gemakkelijk via een hendeltje aan de onderkant van het baby kuipje. Het nieuwe model herken je dus aan het hendeltje dat onderaan de Newborn set van Stokke vastzit.

Een ander verschil waaraan je het oude model Newborn set en het nieuwe model kunt herkennen is de kleur van de hoezen. Het oude model Newborn set is uitgevoerd in de kleur beige, terwijl de nieuwe modellen Newborn set zijn uitgebracht in 3 verschillende kleuren. Confetti Jade, Coral Confetti en Grey. Stokke heeft besloten om de set alleen nog in de kleur Grey te produceren. Bij BabyLoop hebben we af en toe Confetti Jade als Refurbished beschikbaar, dus houd de site goed in de gaten! Of stuur een berichtje dat je interesse hebt in de Confetti Jade en we houden je op de hoogte als er een Refurbished set op voorraad komt.


Past de Stokke newborn set (oud of nieuw model) op iedere Tripp Trapp stoel?

Het is natuurlijk van belang om te weten welke Newborn set op welke Tripp Trapp past. Een vraag die we vaak krijgen is: ‘past het oude model op mijn nieuwe stoel?’ Of juist andersom, ‘past het nieuwe model op mijn oude stoel?’ Het antwoord is, ja alle newborn sets, dus zowel het oude alsook het nieuwe model, passen op oude en nieuwe Tripp Trapp stoelen, mits je een stoel hebt die is geproduceerd na 2003.

Een van de meest voorkomende misvattingen, is dat op een oude Tripp Trapp alleen het oude model Newborn set past en dat het nieuwe model Newborn set enkel op een nieuwe Stokke Tripp Trapp nieuw model past. Dat klopt dus helemaal niet. Beide modellen zijn juist heel handig met elkaar te combineren!

Je kunt gemakkelijk zelf controleren of je een Tripp Trapp stoel hebt die na mei 2003 is geproduceerd, door het serienummer onderop de stoel te bekijken. Alle serienummers die beginnen met een 3 of hoger zijn geschikt voor de Newborn set. Zie je het serienummer niet staan? Check dan deze blog voor meer informatie hoe je kunt zien welk model Tripp Trapp je hebt en welke accessoires hierop passen.

Klik hier als je wilt weten tot wanneer je de Newborn set kunt gebruiken en wat een goed moment is om over te stappen naar de Babyset van Stokke, eventueel uit te breiden met Tray en Tuigje. Benieuwd welke producten zich nog meer lenen om tweedehands te gebruiken? Check it out!BabyLoop Home

De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 780 reviews.
Zoeken