fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Stokke Newborn set tot welke leeftijd

Stokke Newborn set tot welke leeftijd?

Bij BabyLoop krijgen we vaak de vraag tot welke leeftijd je de Stokke Newborn set kunt gebruiken. Waarschijnlijk omdat de Newborn set van Stokke een van de items is die niet mag ontbreken in een jong gezin en je deze kort nodig hebt, is de Newborn set super geschikt om te huren. Het zitje is ideaal voor de nieuwsgierige baby die overal bij wil zijn. En zeg nou zelf, het is ook gewoon heel gezellig om met z’n allen aan tafel te zitten en samen te eten! Je kleintje zit heel comfortabel, stevig en iets rechtop in de stoel.

Ik kreeg deze quote van een papa die het gemak en de gezelligheid van dit baby kuipje illustreert: “Met de Stokke Newborn heb je vanaf dag één plezier van je Tripp Trapp. In feite is zo’n Newborn Set een soort zitje dat je gemakkelijk vast klikt op de stoel, zodat ook de allerkleinsten aan tafel mee kunnen doen.”


tot welke leeftijd newborn set gebruiken
gezellig en makkelijk zijn de babyset en newborn set van stokke

Stokke Newborn set tot welke leeftijd? | En wanneer gebruik je de set?

Vanaf wanneer je de Stokke Newborn set kunt gebruiken ligt eraan welk model je hebt. Het nieuwe model Newborn set van Stokke is direct geschikt vanaf de geboorte. Het oude model raden wij aan om pas 1 tot 1,5 maand na de geboorte te gaan gebruiken.

De Stokke Newborn set tot welke leeftijd gebruik je het kuipje nu eigenlijk echt? En heb ik dit babykuipje wel nodig? Het technische antwoord vanuit Stokke is dat de Newborn set kan worden gebruikt tot je baby 9 kilo is. Wat technisch gezien ook helemaal klopt. Maar wat we bij Babyloop zien is dat ouders het zitje gebruiken tot de jonge spruit zo’n 6-7 maanden oud is. Hierna wil je kind vaak meer bewegingsvrijheid hebben en liever rechtop zitten.

Vanaf het moment dat je kleintje een tijdje goed zelfstandig kan zitten, kun je de switch maken van Newborn set naar de Babyset van Stokke. Als je te vroeg switcht zit de kleine te instabiel, waardoor ze heen en weer wiebelen en er veel beweging bij de nek en het hoofdje komt. Kijk dus goed wat een natuurlijk moment is voor jullie om de switch te maken. Je kunt bij BabyLoop de Newborn set altijd omruilen voor een Babyset, evenueel aangevuld met Tuigje voor ondernemende kids en de Tray om je stoel om te toveren tot een complete kinderstoel.


Huur je Newborn set en bespaar tot 70% (en het is nog duurzaam ook)!

Ook krijgen we vaak de vraag of het echt nodig is om dit kuipje ook nog aan te schaffen naast alle andere babyspullen die je ondertussen waarschijnlijk hebt verzameld. Uit ervaring kan ik je vertellen dat een wipstoel op tafel zetten ook kan, maar dat de Newborn set toch een stuk veiliger is, aangezien deze vast zit op de Tripp Trapp stoel en je kind niet van tafel kan vallen.

Ook zit je op ooghoogte in plaats van dat je kindje prinsheerlijk vanuit de hoogte van de tafel op jullie neerkijkt 😊 Wat ook super handig is, is dat je je kleintje kunt meenemen naar de keuken als je gaat koken en mee kan kijken wat er allemaal gebeurd. Of natuurlijk gewoon om hapjes te geven.

Over het algemeen roept huren de associatie op dat het super duur is en dat je beter alle babyspullen kunt kopen als je voor meer dan 1 kind wilt gaan. Maar kijk dan eerst nog eens goed naar onze prijzen. Een klein rekenvoorbeeld om de betaalbaarheid te illustreren.

Een nieuwe Stokke Newborn set kost €129. Bij een gebruik van 4 maanden kost je het aan huur €9,90 x 4 = €39,60. Dat is ∼30% van het originele aankoopbedrag en je ben je dus zelfs met 3 kinderen nog goedkoper uit dan nieuw kopen.


Lekker ontspullen en kwaliteit gegarandeerd!

Je hebt geen extra opslagruimte nodig tot de set weer in gebruik wordt genomen. Daarnaast heb je het voordeel dat wanneer je voor Refurbished kiest je niet de hassle van Marktplaats; je wordt ontzorgd met de bezorgservice van BabyLoop en hoeft de spullen niet zelf op te halen. En misschien nog wel het grootste voordeel is dat kwaliteit van de spullen is gegarandeerd, terwijl je via een marktplaats altijd maar moet afwachten of de spullen echt ‘zo goed als nieuw’ zijn of dat dit een zeer rekbaar begrip is 😊.

Benieuwd welke producten zich lenen om tweedehands aan te schaffen of te huren? Check deze blog!
Let op, jonge babies mogen niet te lang in het Newborn kuipje zitten op een dag. Advies is om babies maximaal 1.5 uur per dag in babyproducten zoals de Newborn set, Wipstoel of Maxi Cosi autostoeltje te zetten.

De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 780 reviews.
Zoeken