fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Tweedehands Maxi Cosi Veilig?

Is een tweedehands maxi cosi veilig om te gebruiken?

Deze vraag krijgen we vaak. En om maar meteen antwoord te geven: Ja het is veilig een tweedehands Maxi Cosi te gebruiken, mits het autostoeltje aan een aantal veiligheidsvoorwaarden voldoet. Bij BabyLoop voeren we altijd een aantal veiligheidschecks uit om er zeker van te zijn dat we alleen kwaliteitsproducten in ons aanbod voor de verhuur hebben. Dit doen we bijvoorbeeld door te kijken of het piepschuim nog heel is en of hier geen scheurtjes, vervormingen of breuken in zitten. Ook letten we erop dat het autostoeltje niet te oud is; Maxi Cosi’s ouder dan 8 jaar zijn over het algemeen ‘versleten’ al zie je dat niet aan de buitenkant. Het kunststof veroudert namelijk door blootstelling aan zonlicht (UV straling). Ook hebben we enkel autostoeltjes in ons assortiment die voldoen aan de veiligheidsnormen. Zie hier de uitslagen van de test van de ANWB van autostoeltjes die in het najaar van 2020 zijn getest.

Zo weet je zeker dat je kindje veilig vervoerd kan worden!


tweedehands maxi cosi

Is een tweedehands maxi cosi veilig? | Wat je zelf kunt doen!

Het meest belangrijke wat jij hoeft te doen is de (tweedehands) Maxi Cosi correct te gebruiken en te installeren conform de bijgeleverde handleiding en het is perfect veilig om deze te hergebruiken. Een autostoeltje dat los zit biedt logischerwijs geen goede bescherming. 🙂

Ook raden we je aan om de riempjes goed strak aan te trekken, zodat het ook goede bescherming geeft in geval van een botsing. Aangeraden wordt 2 vingers tussen de gordel en je baby.

Wat je daarnaast nog kunt doen is een IsoFix base toevoegen aan je baby autostoeltje voor extra veiligheid. Zo wordt je de MaxiCosi CabrioFix opeens beoordeelt als een 5 sterren stoeltje door de consumentenbond in plaats van 4 sterren stoeltje. Maar ook hierbij is het correct installeren van de IsoFix in combinatie met de Maxi Cosi het belangrijkste. Aan de achterkant van het autostoeltje zitten twee haken die je kunt vastklikken aan de bevestigingspunten in jouw auto. Let op, niet iedere auto is uitgerust met een Isofix bevestigingspunt op de achterbank. Doe de check of de Maxi Cosi (eventueel met IsoFix) in jouw auto past.

De Pebble Plus is van zichzelf al een 5 sterren stoeltje qua veiligheid en voldoet aan de i-Size wetgeving. Maar ook hiervoor kun je voor de zekerheid een IsoFix base toevoegen.


Wat zijn de laatste veiligheidsnormen?

Er is nieuwe norm gekomen voor autostoeltjes in juni 2018. Hierin staat dat kindjes tot 15 maanden achterwaarts vervoerd moeten worden en dat het stoeltje met isofix bevestigd moet zijn. Stoeltjes met gordelbevestiging mag je nu nog wel gebruiken, maar verdwijnen binnenkort van de markt. Let bij het kopen van een autostoeltje op dat er ‘I-size’ bij staat, dan weet je dat ze aan de nieuwe wetgeving voldoen. Dit is bijvoorbeeld de Pebble Plus van Maxi-Cosi.

Mocht je nog niet overtuigd zijn of een tweedehands Maxi Cosi veilig is om te gebruiken, neem gerust contact op!
Let op, jonge babies mogen niet te lang in een Maxi Cosi zitten op een dag. Advies is om babies maximaal 1.5 uur per dag in babyproducten zoals een Maxi Cosi autostoeltje of Newborn set te laten zitten.

De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 755 reviews.
Zoek