fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

BabyLoop duurzaam?

Waarin is BabyLoop duurzaam?

BabyLoop is op allerlei gebieden duurzaam. Van de producten die we aanbieden, tot het optimaal hergebruiken van de producten, tot de manier waarop ze worden geleverd en de betalingen die we doen.


babyloop duurzaam

Minder CO2 impact

Wist je dat: ‘De jaarlijkse CO2-uitstoot van een kind krijgen gelijk is aan een jaar lang 3x per maand heen-en weer vliegen naar de VS’?

Linda Nijenhuis van Milieu Centraal geeft aan dat: “Babyspullen meestal niet tot het eind van de levensduur worden gebruikt. Huren, delen of tweedehands is dan altijd beter, omdat je daarmee grondstoffen en productie-energie bespaart.”

Als circulair gebruiker van het BabyLoop platform krijg je niet alleen toegang tot premium producten, maar help je ook de uitstoot te verlagen en laat je producenten duurzamere babyproducten ontwikkelen. Kortom, je maakt maatschappelijke impact en draagt bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals 9, 11 en 12 van de VN.


BabyLoop = duurzaam ?

Wat doet BabyLoop naast het hergebruik van producten? Ten eerste bieden we producten aan van producenten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast kijken we naar materiaal gebruik van de verschillende producten, bijvoorbeeld is het hoeslaken wel gemaakt van biologisch katoen en draagt deze het Oeko-tex keurmerk. Ook letten we op of de producten stevig zijn en meerdere generaties meegaan.

Voor iedere 100 euro die we uitgegeven wordt 1 boom gepland. En hebben we onze supplychain verduurzaamd. DPD is onze preferred supplier is op het gebied van pakketten. Deze pakketten worden CO2 neutraal geleverd.

Maar de grootste winst behalen we natuurlijk door alle spullen te hergebruiken waardoor er minder afval of minder grondstoffen worden gebruikt en we zo onze CO2 footprint minimaliseren.

De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 780 reviews.
Zoeken