fbpx

Meer dan 5.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Baby uitzetlijst | Wat heb je nodig voor een baby

8 september 2022

Wat heb je nodig voor een baby?

Heb jij de 2.934 verschillende uitzetlijsten al bekeken en zie je door de bomen het bos nog? Dan ben je waarschijnlijk een van de weinigen 🙂 We horen vaak van moeders dat ze achteraf pas beseffen wat een hoop spullen je koopt wanneer je voor het eerst zwanger bent! Wat heb je nodig voor een baby? Dus we dachten, laten we een baby uitzetlijst opstellen van babyproducten die je echt nodig hebt en welke je kunt overslaan om onnodige miskopen te voorkomen.

 • Autostoeltje om je kindje naar ziekenhuis naar huis te vervoeren
 • Babybadje met standaard zodat je zelf niet zoveel hoeft te bukken
 • Babynestje zodat je de kleine overal mee naartoe kunt nemen en hij/zij een geborgen gevoel heeft
 • Box met een mooi boxkleed (vooral bij een 2e kindje handig als veilig plekje)
 • Commode plus een aankleedkussen met 2 hoezen
 • Cosleeper/wiegje inclusief beddengoed (voor de eerste periode is het fijn om kleintje dichtbij je te hebben)
 • Hydrofiele luiers zijn echt onmisbaar
 • Kinderwagen en heel erg handig voor erbij is een doek/parasol tegen zon en een adapter zodat je je autostoeltje gemakkelijk op de kinderwagen kunt aansluiten
 • Kleding om in te shinen; rompertjes, box pakjes, jas, mutsjes, etc.
 • Ledikantje met beddengoed en slaapzakje (dit kan ook later als je een co-sleeper/wiegje hebt)
 • Luiertas (een rugzak vinden wij van BabyLoop handig)
 • Wipstoel

Als je een Tripp Trapp stoel hebt is het leuk om je kleintje in het Newborn kuipje te zetten als je aan tafel zit. En een draagzak wordt door ons ook als een must-have aangeraden.

Let op, babies mogen niet te lang in een Newborn kuipje, Maxi Cosi of wipstoel zitten op een dag.


Huur je babyspullen en bespaar tot 70% (en het is nog duurzaam ook)!

Baby Bjorn wipstoel

Over het algemeen roept leasen de associatie op dat het super duur is en dat je beter alle babyspullen kunt kopen als je voor meer dan 1 kind wilt gaan. Maar kijk dan eerst nog eens goed naar onze prijzen. Een klein rekenvoorbeeld om de betaalbaarheid te illustreren.

Een nieuwe BabyBjorn wipstoel kost €199. Bij een gemiddeld gebruik van 5 maanden kost je het aan huur  €13,90 x 5 = €69,50. Dat is ∼30% van het originele aankoopbedrag en je ben je dus zelfs met 3 kinderen nog goedkoper uit dan nieuw kopen.


Lekker ontspullen en kwaliteit gegarandeerd!

Je hebt geen extra opslagruimte nodig tot de producten weer in gebruik worden genomen. Daarnaast heb je het voordeel dat wanneer je voor Refurbished kiest je niet de hassle van Marktplaats; je wordt ontzorgt met de bezorgservice van BabyLoop in plaats van dat je de spullen zelf moet ophalen. En misschien nog wel het grootste voordeel is dat kwaliteit van de spullen is gegarandeerd, terwijl je via een marktplaats altijd maar moet afwachten of de spullen echt ‘zo goed als nieuw’ zijn of dat dit een zeer rekbaar begrip is 😊.


Wat heb je nodig voor een baby | Onzin aankopen voorkomen

Hierbij een goed voorbeeld hoe je een onzinaankoop kunt herkennen. Dit zei een moeder over aankoop van hydrofiele washandjes: ‘Ik heb ze eigenlijk nooit gebruikt. Ik kocht ze maar, omdat ze toch goedkoop waren’. Totaal niet duurzaam natuurlijk – als je denkt ik koop het maar omdat het goedkoop is, niet doen! Je kunt altijd nog babyspullen online bestellen en vaak worden die binnen 24 uur geleverd. Of je vraagt je partner om naar de HEMA te gaan om iets te kopen.

Hoop dat je iets aan deze tips hebt en je inzicht hebt verkregen in wat heb je nodig voor een baby. Laatste tip, vertrouw op jezelf en laat je niet gek maken 🙂


Dit artikel is geschreven door

Populaire artikelen

De waardering van www.babyloop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 518 reviews.