fbpx

Meer dan 7.000 ouders gingen je voor!

4.9/5

Wipstoel baby wanneer

Wipstoel baby wanneer en tot welke leeftijd?

We krijgen vaak de vraag “wanneer gebruik je een wipstoel voor je baby, tot welke leeftijd gebruik je deze en wat is nu de beste wipstoel?” Een wipstoel is namelijk toch een van de must-haves voor ouders die ook even hun handen vrij willen hebben. 🙂 En aangezien niet alle baby’s (heel lang) van een wipstoel houden, kun je er ook voor kiezen om deze te lenen of te huren in plaats van te kopen.


wipstoel huren

Vanaf en tot welke leeftijd gebruik je een wipstoel?

Je kunt een wipstoeltje prima kopen als je baby al geboren is, of zet hem op je verlanglijstje als kraamcadeau. Dit wordt het eerste stoeltje voor je baby! Een wipstoeltje kun je gebruiken vanaf dat je baby een paar weken oud is tot zo’n 9 kilo (op het stoeltje staat tot welk gewicht je hem kunt gebruiken). Let er wel op dat de wipstoel een lig stand heeft als je de wipstoel vanaf geboorte wilt gebruiken. Wat we bij Babyloop zien is dat ouders een wipper gebruiken tot de jonge spruit zo’n 6-8 maanden oud is. Hierna wil je kind vaak meer bewegingsvrijheid hebben en liever rechtop zitten.


Wanneer gebruik je een wipstoel?

Wanneer je de wipstoel voor je baby gebruikt is helemaal aan jouzelf. Je kunt hem gebruiken voor de eerste fruithapjes van je kleintje. Gewoon om in te chillen. Als jij gaat douchen kan je kleintje bijvoorbeeld bij je in de badkamer zitten. Maar let erop wanneer je je kindje te eten geeft, dat is het handiger als hij wat meer rechtop kan zitten. Check daarom of de rugleuning van de wipstoel verstelbaar is. Tip: de BabyBjorn wipstoel wordt ook veel gehuurd voor vakanties vanwege het compacte design, zodat deze plat achter op alle bagage mee kan!


Wat is de beste wipstoel?

Bij BabyLoop hebben we de stijlvolle BabyBjörn Bliss Cotton wipstoel in het assortiment vanwege drie redenen.

  1. De wipstoel is ontworpen met de hulp van kinderartsen en heeft daarom net dat extra beetje aandacht aan de ergonomie van het zitten bij baby’s.
  2. Je baby’s motoriek en evenwichtsgevoel worden op een natuurlijke manier gestimuleerd door de lichte veer in deze wipstoel.
  3. Daarnaast heeft de BabyBjörn wipper een robuust frame die gemakkelijk meerdere generaties meegaat (#duurzaam), en kan ook nog eens gemakkelijk worden opgeborgen door hem plat te vouwen!

Huur je wipstoel en bespaar 70% (en het is nog duurzaam ook)!

Over het algemeen roept huren de associatie op dat het super duur is en dat je beter alle babyspullen kunt kopen als je voor meer dan 1 kind wilt gaan. Maar kijk dan eerst nog eens goed naar onze prijzen en hoe lang je een wipstoel gebruikt. Een klein rekenvoorbeeld om de betaalbaarheid te illustreren.

Een nieuwe BabyBjorn wipstoel Cotton Bliss kost €199. Bij een gemiddeld gebruik van 6 maanden ben je zo’n  €12,50 x 6 = €75,- aan huur kwijt. Dat is slechts ~30% van het originele aankoopbedrag en je ben je dus zelfs met 3 kinderen nog goedkoper uit dan nieuw kopen.

Benieuwd welke producten zich nog meer lenen om tweedehands aan te schaffen of te huren? Check deze blog!

Let op, jonge babies mogen niet te lang in een wipstoeltje zitten op een dag. Advies is om babies maximaal 1.5 uur per dag in babyproducten zoals een wipper, Stokke Newborn set of autostoeltje te zetten. Laat ze ook af en toe lekker ‘vrij spelen’ in de box of op een speelkleed.

Wipstoel baby wanneer dan wel? Nou bijvoorbeeld tijdens het koken, dan heb jij lekker je handen vrij 🙂


De waardering van www.babyloop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 759 reviews.
Zoek