fbpx

Op werkdagen voor 15.00u besteld = de volgende dag in huis!

4.9/5

9,8  obv  +446 beoordelingen

Zwanger & Misselijk?

28 november 2022

8 op de 10 vrouwen zijn misselijk aan het begin van hun zwangerschap. Het begint meestal tussen de 4e en de 7e zwangerschapsweek. Veel vrouwen hebben de meeste klachten rond de 9e zwangerschapsweek. Je kunt de hele dag misselijk zijn, of alleen in de ochtend, middag of avond. Koolhydraten, vitamines en mineralen zijn super belangrijk als je zwanger bent. Er groeit nieuw leven in je en dat vergt VEEL energie.

In het 1e trimester is dat allemaal belangrijk voor: de innesteling, het aanmaken van extra bloedcellen, het maken van kopietjes (DNA), een gezonde placenta en voldoende ijzer, Vit B12 en B11 (foliumzuur).

Maar wat als je zwanger en misselijk bent en niet aan eten moet denken?

Simpel: Eet dan gewoon wat wél lukt.

Hieronder enkele eettips:

🌸 Eet voldoende koolhydraten. Makkelijk opneembaar en een belangrijke bouwstof voor je kindje! Denk aan soep met zoete aardappel/wortel en kokosmelk, fruit met rauwe noten, dik belegde spelttosti, etc. Kijk wat werkt voor jou! Havermoutkoekjes, spelt soepstengels en maria kaakjes kunnen bijna altijd. 🙂

🤍 Eet neutraal. Let op met gekruid eten, want hier kan je lichaam anders op reageren. Maiswafels met bio kaas. Of kwark met muesli en fruit.

🌸 Heerlijke soepjes. Soep wordt extra lekker door deze te verrijken met toppings zoals feta, pompoenpitten en geroosterd speltbrood bijvoorbeeld.

🤍 Gemberthee. Super voor je spijsvertering en werkt tegen de misselijkheid.

🌸 Ga jezelf niet pushen om groenten te eten als je dat niet trekt. Slik dan liever een tijdje Multi-(Mama)-Vitamine pillen.


Zwanger & Misselijk | Effect op je baby

En wat voor effect heeft dit op je baby als je weinig binnen houdt? Het is helemaal niet gek om je hierover zorgen te maken. Maarrr….. geen zorgen! Het vrouwelijk lichaam is zo slim! In de eerste weken voeden namelijk klieren in het baarmoederslijmvlies je kleintje, terwijl de placenta groeit. Hoe je in de 3 maanden vóór je zwangerschap hebt gegeten, heeft daar mogelijk wel invloed op. Dus houd daar rekening mee 🙂 Rond week 14 neemt de placenta dan de overdracht van de voedingsstoffen volledig over – dit is meestal het moment dat het misselijk zijn ophoudt en je zwanger kunt gaan genieten!

Heb jij al nagedacht over je bevalling? Lees ook eens onze blog over bevallen in bad.

Dit artikel is geschreven door

Populaire artikelen

De waardering van www.babyloop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 447 reviews.